Het calella van China
Door: Arjan&Joziene
Blijf op de hoogte en volg Joziene
05 Augustus 2007 | China, Yangshou
Ik heb schrijvers talent niet van Joziene maar hoop wel dat jullie het verhaaltje kunnen waarderen.
Dus eeeeeh:
we zijn nu yangshou zoals vermeld in ons vorige berichtje, hier heeft Joziene vorig jaar een maand gezeten. Ze dacht dat niemand hier haar nog zal herkennen, FOUT: ze loopt hier rond als een prinsesje (ja, net zo vervelend als in die kinderen in de trein naar Yichang), er zijn heel veel bekenden van vorig jaar. Je hoort hier op straat he JoJo haar engelse naam tussen de spleetogen. Je denkt wie hebben we daar een leerling of een collega van vorig jaar of de man van de Taichi. Helemaal fantastisch.
Maar even de terug naar onze reis van Guilin naar Yangshou, een schitterede busreis. Maar er is altijd een 'maar' we zaten mooi voorin zodat je lekker alles kan overzien, vooruit, links, rechts beter kan je het toch niet krijgen, toch? Die bus chauffeur had het op z'n heupen en heeft de complete 2 uur aan een stuk getoeterd. de claxon is buiten de bus even hard als binnen. we hebben niet genoten van de busreis, alleen een spelletje gespeeld op welk moment die vent weer ging toeteren. ben met knallende koppijn uitgestapt.
Tip van de dag,
GA NOOIT VOORIN DE BUS ZITTEN!!!!!
Maar hier in deze enclave waar toeristen van alle gewesten komen vooral van binnen china, heb je dus hechte groep engelse nederlandse australische mensen. Roland een collega van vorig jaar heeft een kroeg geopend the flying dutchman daar zijn we gister avond beland, erg leuk, mooie tent(ff reklame maken)we hebben nog twee nederlandse meiden meegenomen.
overdag hebben we een scootertje gehuurd, een elektrische helemaal fantastisch rijd een 40 KMu, hiermee zijn we de binnenlanden ingetrokken. Wat is het hier mooi, onbeschrijvelijk. dit moet je zien. bergjes met rijstvelden en waterbuffels i.c.m. een temparatuurtje van 40 graden, wat kan een mens meer wensen. we hebben over steenpaden gereden, door armzalige dorpjes. Waar de propaganda hoog tij voert "learn english for a better Life" je hebt 1.3 miljard chinezen, wordt wakker. meer dan europa en amerika bij elkaar.
Maar we hebben heerlijk gezwommen in de Li rivier een klein schoon stroompje met badwater, het is er aardig diep maar als twee meter diep gaat is het water nog steeds 25 a 30 graden. voor de rest zijn we nog bij een quest house langs geweest wat net geopend is door twee nederlanders 'the giggling tree' eindelijk iets dat met sfeer is ingericht. een schitterende oude boerderij, met ruime kamers. prachtig uitzicht op de rijstvelden en bergen, buren die een eend vangen, avondmaal.
Als je als een echte hollander op vakantie wil zonder overgelverd te zijn aan chinees eten moet je hier zijn (ouwe; zelfs jij overleeft het hier).
Morgen gaan we even klimmen, joziene heeft het nog niet eerder gedaan, dus dat wordt spannend (Muis: jammer dat je er niet bij bent) en overmorgen gaan we naar het echte subtropisch zwemparadijs bahei, het strand bij vietnam, palmbomen cocktails, zullen ons lachend aan kijken. nanananah jullie niet wij lekker wel, een flinke busreis van +/- 9 uur vanaf guillin. ik heb er zin in.
ik ga jullie verlaten, m'n lieve prinsesje uit haar schoonheids slaapje halen, die is even niet zo lekker dus licht even plat vandaar dat ik even aan het schrijven ben.
Kus
Joziene en Arjan
05 Augustus 2007 - 14:38
Sanne:
ja nananananah, maarre wij zijn nu lekker aan he genieten van het heerlijke zomerse weer in de tuin, enne, over een paar weken mag ik ook die kant op! en dan is het nananananah naar jullie! hihi!
heel leuk om zoveel van jullie te horen! Hier is alles goed, de auto rijdt helemaal mee naar limburg, erg fijn, ontzettend bedankt en tot gauw!
x sanne
en een x voor JOJO! -
06 Augustus 2007 - 03:32
Karst En Paulien:
Heel leuk om zo een verslag van jullie te krijgen. Tot onze aangename verrassing worden we met de Giggling Tree ook nog eens aan een hoop positieve reclame geholpen!! Dank je wel en een hele goede trip gewenst naar de palmen!
Groeten, Paulien en Karst -
08 Augustus 2007 - 06:57
Sonja:
He heerlijk schrijf lampje van me!
Heb net allebei de verhalen gelezen en ik moet zeggen.. het trekt me nog steeds niet dat China! al die viezigheid in de bus enzo... brr. (Gelukkig heb je al je inentingen) Ik ben blij dat jullie het wel heel erg naar jullie zin hebben. Oké ben wel een beetje jaloers op de cocktails hoor.
Hier gaat alles zijn gangetje. Heb nog niks gehoord van huisjes of zo. Was al lang geweest bij je buruman maar die waren toen niet thuis. Vanavond poging 2.
Laten we hopen dat het lukt!
Nou mupskes, ik ga weer even aan het werk.
Dikke kusknuf en kijk uit voor al die viezige dingen daar waar je rare dingen van kunt oplopen! maar heb vooral VEEEL PLEZIER!
koessie! -
08 Augustus 2007 - 11:40
Jacqueline:
Hallo Jozientje en Arjan,
Leuk hoor, jullie berichten over jullie reis. Zeker als je hier "saai" op kantoor zit :-(
Hoelang blijven jullie in totaal weg?
Ik ben net 2 weken geleden terug gekomen uit Spanje. Was lekker 28 graden daar toen het in NL met bakken uit de hemel kwam vallen.
Heb daar het Dalimuseum bezocht en het huis waar Dali gewoond heeft. Echt gaaf!!
Nou.... nog heeeeel veel plezier en zorg dat je van elke seconde geniet!!! (zal wel lukken, lijkt mij)
Liefs
Jacqie (van de schouwburg, weetjewel ;-)) -
13 Augustus 2007 - 11:51
Susan & Henk:
Halo Kanjers,
Nou, we hebben jullie avonturen gelezen. Gelukkig waren er nog plaatsen waar jullie konden afloelen. Wat een tegenstellingen in luxe en armoede maken jullie mee. Jullie begrijpen dat wij weer thuis zijn van onze vakantie. Wij zijn wat eerder naar huis gekomen omdat het wat te nat werd. Maar we hebben veel gezien en prima naar ons zin gehad. Dat wordt dus uren bij kletsen. Geniet nog van jullie vakantie, laat je niet al te veel beduvelen. Jullie begrijpen dat wij blij zijn als jullie weer thuis zijn. Kijkend naar Opa & Oma zal dat ook wel nooit overgaan. Nou, een dikke knuffel en een stevige poot van ons allebei.
Pa&Ma -
14 Augustus 2007 - 07:59
Carola:
He lieverds!
Top die verhalen allemaal, ik kan het zo allemaal voor me zien, maar dat lukt dalijk een stuk beter als ik de foto's bekijk.
Geniet ervan!!
X -
21 Augustus 2007 - 18:15
Lotte:
Klinkt allemaal fijn zeg!
Geniet van al het moois en elkaar!
liefs,
Lotte -x-